Temmuz 1993 ‘Cinsel Özgürlük Etkinlikleri’ yasaklamalar ve gözaltılar İstanbul’da ‘Cinsel Özgürlük Etkinlikleri’ ismiyle bir dizi panel ve söyleşi yapılması planlanmıştı. Bilimsel ve kültürel çalışmaların yer alacağı iki günlük bu uluslararası buluşma valilik tarafından yasaklandı. Yurtdışından gelenler sınır dışı edildi, etkinlik tertip komitesine gözaltılar yapıldı.

1993 Lambda İstanbul’un kuruluşu: Temmuz’daki buluşmayı planlayan grup toplanmaya devam etti, “Lambda İstanbul” ismini almaya karar kılarak (Uluslararası Gey ve Lezbiyen Birliği (ILGA) üyesi oldu.

1995 ‘Övünç Haftası’ ve yasaklamalar: Lezbiyen grup Venüs’ün Kızkardeşleri ile ‘Birinci Gay ve Lezbiyen Övünç Haftası’ planlandı; ancak valilik tarafından yasaklandı.

1996-1997 İlk radyo programı: Açık Radyo’da bir buçuk yıl boyunca gerçekleştirdiği ‘Yüzde Yüz’ isimli radyo programı yapıldı.

1998-2004 İstanbul ve Ankara buluşmaları: ‘İstanbuluşma’ ismiyle ilk kez Türkiyeli eşcinseller bir araya geldi. Bu buluşmalar altı ay aralıklarla Lambdaistanbul’un ev sahipliğinde ‘Güztanbul’, Ankara’da ise Kaos GL’nin ev sahipliğinde ‘Baharankara’ ismiyle çekitli etkinlikler yapıldı. Türkiyeli eşcinsellerin bir araya gelmesine olanak sağladı. Bu buluşmalar 2004 yılına kadar devam etti.

2002 Lambdaistanbul Kültür Merkezi (LKM) açıldı!: Savaşa Hayır Platformu’yla birlikte ilk kez 1 Mayıs’a katıldı ve yine mayıs ayında Terkos Çıkmazı’nda bir ofis kiraladı. Böylece tüm hafta lubunyaların kullanabileceği Lambdaistanbul Kültür Merkezi (LKM) açılmıştı.

2003 İlk Onur Yürüyüşü: LKM’nin bulunduğu Terkos Çıkmazı’ndan Mis Sokak’a kadar yaklaşık 30 kişinin katılımıyla ilk Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi. Lambda aynı zamanda 10. yaşını kutladığı bu yıl, Bilgi Üniversitesi’nde ‘Eşcinsellere Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık Sempozyumu’nu da düzenledi

2004 İlk meclis talebi: Türk Ceza Kanunu’nun değiştirilmesi sürecinde Kaos GL ile ilk defa meclise gitti, ayrımcılık maddesine “cinsel yönelim temelli ayrımcılığın” eklenmesi talep edildi. Aynı zamanda Lambdalı kadınlar da TCK Kadın Platformu’nda yer aldı.

2004-2016 ‘Eşcinsel Danışma Hattı’ açıldı: Bu hat Türkiye’nin her yerinden arandı; hem lubunyalarla dayanışmak mümkün oldu, hem de Anadolu’nun farklı yerlerindeki lubunyalarla bağ kuruldu.

2006 Dernek kuruldu: 2006 yılında Lambda İstanbul Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel Kadın ve Erkekler Arası Dayanışma Derneği ismiyle resmi dernek statüsü kazandı.

2006 Dernek kapatılmaya çalışıldı: Dernek statüsü kazandıktan hemen sonra, açılan kapatma davasına yönelik kampanyalar düzenledi.

2007 Voltrans ve İstanbul LGBTT kuruldu: Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi ve İstanbul LGBTT, Lambda’da bir araya gelen aktivistler tarafından öz örgütlenme olarak kuruldu.

2007 1000 kişilik Onur Yürüyüşü: Lambdaistanbul’un kapanma davası ile beraber uluslararası ses getiren eylemlerin de etkisiyle 2007 yılında Onur Yürüyüşü o zamana kadarki en yüksek katılıma ulaştı ve yaklaşık 1000 kişiyle gerçekleştirildi.

2008 Lambdaistanbul Aile Grubu Lambda’da bir araya gelen aktivistler tarafından öz örgütlenme olarak kuruldu.

2009 Lambdaistanbul’un kapatılma kararı yargıtay tarafından bozuldu.

2011 SPoD Kuruldu: SPoD (Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) ise Lambda’dan ayrılan aktivistlerin de girişimiyle kuruldu.

2013 LGBTİ+’nın İ’si, İnterseks eklendi: 2013 yılında Lambdaistanbul’da gerçekleştirilen toplantıda hareketin interseksleri de kapsayacak şekilde yeniden yapılanması kararı alınmış, Lambda bir manifesto yayınlamış, Lambdaistanbul LGBTİ Derneği olarak ismini duyurmuş, tüzük değişikliğini de 2015 yılında yaparak Lambda İstanbul Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Dayanışma Derneği ismini almıştır.

2014-2016 Beyoğlu’ndan, Kadıköy’e: 100bine yakın kişinin katılımıyla Onur Yürüyüşünün gerçekleştiği yıl, Beyoğlu’nda bulunduğu mekândan çıkarılan ve uzun süre yeni mekân bulamadıktan sonra, Kadıköy’e taşındı. 2016’ya kadar çalışmalarını burada yürütmüş, sonrasında -daralan sivil toplum alanının da etkisiyle- gönüllüğün azalması sonucu LKM kapanmıştır.

2002-2016 arası her yıl yaklaşık olarak 300 etkinlik (söyleşi, film gösterimi, sohbet, atölye vs.) gerçekleştiren Lambda, 2019’da Şişli ODA’da yaklaşık 70 buluşma gerçekleştirmiş, 2020’de 100’e yakın etkinlik yaparak 1300, 2021’de ise pandemiye rağmen 140 çevrimiçi buluşma yaparak yaklaşık 1200 katılımcıyla bir araya gelmiştir. Halen buluşmalarını çevrimiçi gerçekleştirmekte ve LKM’ye kavuşmak için gün saymaktadır.